Webshop

Alle benodigdheden in
één webshop

2todrive

Vanaf 16,5 jaar kunt u
al starten

Geslaagd

Hier vind u onze
Geslaagden

CBR Informatie

Informatie over de TTT en
het Rijexamen

Lesaanbod

U heeft besloten uw rijbewijs te gaan halen voor de personen auto. Dan heeft Rijschool Borsboom voor u een optimaal leertraject waarmee u snel en gemakkelijk het examen kunt halen en vervolgens met een gerust hart de weg op gaat.


Vanaf 16,5 jaar mag u praktijk lessen gaan volgen en vanaf 17 jaar het examen afleggen. U mag dan onder toezicht zelfstandig rijden. Vanaf 18 jaar mag u volledig zelfstandig de weg op. Meer informatie vind u hier


Rijlessen theorie:

Als u besloten heeft het rijbewijs te gaan halen begint dat met het leren van de theorie. Met de hulpmiddelen uit de webshop kunt u zich de theorie zelfstandig eigen maken. Ons advies is alvast te beginnen met de theorie voordat u start met de praktijk lessen. Het is verstandig ongeveer halverwege het leren van de theorie te beginnen met de praktijklessen. Zo leert u op de meest effectieve manier zowel de theorie als de praktijk.

In aanvulling op de zelfstudie organiseren wij op de rijschool 1 x per 2 weken een theorie avond voor iedereen die vragen wilt stellen of een onderwerp heeft waar hij/zij meer van wil weten. Geef je gerust op, de koffie staat klaar.

Rijlessen praktijk:

In de praktijk heeft u gemiddeld tussen de 35 en 50 uren rijles nodig om veilig en zelfstandig te kunnen rijden.
Na de eerste rijles kunnen we al redelijk inschatten hoeveel lessen u nodig heeft. U kiest een pakket en vervolgens rijden wij een uniek leertraject bestaande uit drie stappen die in de praktijk netjes in elkaar overlopen. Natuurlijk is het mogelijk om hier vanaf te wijken, maar u zult zien dat dit leertraject ervoor zorgt dat u snel het examen doet.
Snel examen doen en zo min mogelijk lessen betekend uiteindelijk goedkoper uit zijn.

Blok 1: 9 x een les van 1 uur – Korte en intensieve lessen. - Tijdens deze lessen krijgt u veel informatie te verwerken en leert u het snelst in lessen van 1 uur. Eventueel meerdere keren per week.

Blok 2: 8 x een les van twee uur – Vooral lessen in het examen gebied. - In deze lessen komt alles aan bod en in het laatste deel van dit blok wordt het examen aangevraagd. Indien gewenst kunt u ook een officieel proefexamen afleggen waarbij u vrijstelling kunt verdienen voor de bijzondere verrichtingen op het eindexamen. Meer informatie hierover krijgt u in de auto van de rij instructeur.

Blok 3: Het examen is aangevraagd en de TTT (Tussentijdse toets) wordt behaald bij het CBR, vervolgens gaan wij nog 4 lessen aan de slag met hetgeen dat u niet beheerst zodat u met een gerust hart naar het eind examen kunt. Natuurlijk gaan we aan de slag met datgene dat u nog niet beheerst zodat u met een gerust hart naar het examen kan.

Als u bent geslaagd heeft u bij ons op de meest moderne en veilige manier leren autorijden. Door de intensieve en positieve manier van lesgeven heeft u ook in zo min mogelijk lessen, en dus voor een nette prijs uw rijbewijs op zak.

Bent u nieuwschierig hoe het praktijk examen eruit ziet en wilt u vooraf alvast een indruk krijgen?
U kunt bij CBR informatie een video bekijken over hoe het praktijk examen in zijn werk gaat.